ThemaPlaatje_Sil-Gezondheid.jpg

Gratis back to school thema ‘Sil heeft lange haren’

Oorspronkelijk stond het thema ‘Op reis met Sil en Lis’ na de meivakantie op de planning. Echter, reisplannen voor de zomervakantie zijn momenteel niet erg actueel. Daarom is er een nieuw thema ontwikkeld: ‘Sil heeft lange haren’. In dit thema blikken Sil en Lis terug op de afgelopen periode, maar zomeractiviteiten voor thuis komen zeker ook aan bod. In de huishoek richten de kinderen een thuiswerkplek in met in de tuin een tent. Als de kinderen moe zijn van het spelen kunnen zij op hun slippers een ijsje halen bij de ijswinkel in de klas. Bovendien is er aandacht voor Lis die de afgelopen periode vaak in de opvang verbleef.

Tot slot is het voor het ontwikkelteam van Sil op school niet ondenkbaar dat je deze periode extra wil inzetten op bijvoorbeeld groepsvorming, fonemisch bewustzijn en getalbegrip. Daartoe beschrijft het thema ‘Sil heeft lange haren’ onder kansen creëren extra suggesties.

Bekijk alle materialen