Veel gestelde vragen

sil-wink

Vragen over licenties

Je kunt toegang krijgen tot Sil op school door je aan te melden voor een (proef)licentie. Na het invullen van het aanmeldformulier krijg je een mail met instructies. Daarna heb je als beheerder toegang tot het besloten gedeelte van deze website. Je kunt dan voor je collega's accounts aanmaken. Lees hiervoor de handleiding bij Nieuws. Een proefperiode verloopt automatisch: u zit dus nooit onbedoeld aan een licentie vast. Na de proefperiode kun je een betaalde licentie nemen op Sil op school waarmee je toegang hebt tot alle thema's van Sil op school.

Vraag de beheerder van je school om je toe te voegen met je emailadres. Je krijgt dan een mail waarmee je je account kun activeren.

Sil op school werkt met doorlopende licenties. Op het moment dat je jullie licentie kunt opzeggen - één maand van te voren - ontvang je tweemaal van ons een e-mail. Wil je Sil op school blijven gebruiken? Dan hoef je niks te doen. Je ontvangt van ons een factuur voor het komende jaar waarin jullie gebruik maken van Sil op school. Wil je jullie licentie opzeggen? Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail sturen.

Je koopt een licentie per schooladres. Als er 4 kleuterklassen op hetzelfde adres zijn, kunnen die klassen gebruik maken van die ene licentie. De licentie is op basis van het totaal aantal leerlingen op jullie schoollocatie. Bij de prijsstelling is er rekening mee gehouden dat slechts een beperkt deel van de locatie Sil op school gebruikt. Je kunt via 'mijn gegevens' zien wat voor leerlingaantal is opgegeven.

Inhoudelijke vragen

Met Sil op school werk je in 2 jaar tijd aan de huidige SLO-doelen. Het is een geïntegreerd aanbod waarin gewerkt wordt aan alle doelen voor taal, rekenen, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling, met veel aandacht voor uitbreiding van de woordenschat (ook voor NT2). Omdat Sil op school digitaal wordt aangeboden hebben we de mogelijkheden om eventuele nieuwe ontwikkelingen snel toe te kunnen voegen aan het programma.

Sil op school is te gebruiken als VVE-programma. Alle 4 de ontwikkelingsgebieden komen aan bod in het programma. Wij zijn bezig met de procedure om Sil op school in de databank van het NJI te krijgen. Deze gehele procedure neemt echter tijd in beslag.

Er is bij Sil op school geen apart kindvolgsysteem ontwikkeld. Je kunt werken met jullie eigen kindvolgsysteem.

Sil op school is ontwikkeld voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Het programma is bedoeld voor alle kinderen. Er is één basisarrangement dat de meeste kinderen goed bedient. Voor de kinderen die hier niet voldoende aan hebben, omdat ze achterlopen of juist een voorsprong hebben op de rest van de groep, zijn er suggesties voor een intensief en een verdiept arrangement (Struiksma en Rurup, 2009). In de handleiding staat hierover meer informatie. Het programma is bestemd voor alle kinderen maar is tevens een volwaardig VVE-programma.

Je kunt een actueel thema inwisselen voor een thema uit het archief. Wissel het actuele thema in voor een thema dat hetzelfde nummer heeft dan komen alle doelen overeen met de doelen uit het actuele thema. Kies je voor een (eigen) thema met een ander nummer, dan kun je gebruik maken van het doelenoverzicht. Hierin vind je alle doelen verdeeld over de (thema) perioden. Op basis daarvan bepaal je welke doelen extra aandacht nodig hebben.

Kijk bij Informatie op deze website (onderaan) voor een bestand waarin de verschillen tussen de kleutermehoden staan (Kleuterplein, Schatkist, Kleuteruniversiteit en Sil op school).

Hiervoor hebben wij hebben de Snel aan de Slag-folder ontwikkeld. Deze staat op deze website onder Informatie (onderaan de pagina). Hierin lees je hoe je snel en goed van start gaat met ons kleuterprogramma Sil op school. Bekijk het overzicht van de materialen en de opbouw van een activiteit. Voor meer informatie is er online de algemene handleiding. In de globale jaarplanning kun je zien welke onderwerpen in welk thema wanneer aanbod komen.