Trainingen

Er zijn verschillende trainingen mogelijk bij Sil op school. Je kunt kiezen voor de korte kennismaking, de basistraining of juist voor de uitgebreide training die eventueel leidt tot VVE-certificering. Denk ook eens aan een training op maat of een aparte module over een bepaald onderwerp.

Kennismakingsworkshop Sil op school

Wil jij weten of Sil op school voor jouw school het juiste programma is, dan is deze workshop een goede manier om een weloverwogen keuze te maken. In deze bijeenkomst van 2 uur krijgen jullie informatie over het programma en over de scholingsmogelijkheden. Het is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 en 2.

Basistraining aan de slag met Sil op school

In de basistraining word jij in 4 modules en 2 groepsbezoeken geïnformeerd over de inhoud en organisatie van het programma. Ook gaan we in op de leerkrachtvaardigheden en jouw eigen groepsplan.

Training op maat Sil op school

Deze training is voor leerkrachten die met Sil op school werken en zich verder willen bekwamen op bepaalde onderwerpen. Ook is het mogelijk om met deze training op te gaan voor vve-certificering.

Er zijn verschillende modules mogelijk:

• De modules van de Basistraining bieden wij u ook op maat aan
  • Een rijke speel- en leeromgeving, spelen in hoeken
  • Stimuleren sociale vaardigheden en zelfstandigheid
  • Spelend leren en spel verrijken
  • Didactisch lesmodel
  • Leerlijnen en didactiek
  • Taalonderwijs: woordenschatdidactiek, pijlers taalonderwijs, interactief voorlezen
  • Het volgen van de ontwikkeling en het afstemmen van de activiteiten op de ontwikkeling
  • Leerlijnen en didactiek
  • Hanteren handpoppen Sil en Lis
  • Ouderparticipatie

Alle informatie op een rij over deze trainingen

Met implementatiebegeleiding haal je meer uit Sil op school! Je krijgt praktische tips over het gebruik van het programma. Je leert hoe je er zo gemakkelijk en effici├źnt mogelijk mee kunt werken. En hoe je accenten kunt leggen die passen bij je eigen klassensituatie.

Lees over ervaringen van anderen

Meer weten?

Neem voor meer informatie over Sil op school (vve-)trainingen contact op met Susanne de Kruif: s.dekruif@cedgroep.nl of 010 4071458.

Susanne de Kruif CED Groep